Vacht Van Vilt

Toen we in IJsland waren en vachten tegenkwamen van IJslandse schapen, wilde ik deze dolgraag meenemen naar huis. Wit met een zwarte vlek, prachtig waren ze. Zo gezegd, zo gebeurd. Maar toch, terwijl ik er leuk blij mee zat te wezen want hij stond (en staat) erg mooi bij ons interieur, had ik er gemengde gevoelens bij. Nog steeds trouwens. Er is een grote handel in huiden en het idee dat er een dier onnodig moest sterven omdat ik zo nodig een vachtje wil, nou ja, dat staat me tegen. Tuurlijk zal het vlees geconsumeerd zijn maar toch. Het is het idee.

Als dierenliefhebber ga je dan op zoek naar alternatieven. Een hele tijd terug begon ik Vacht Van Vilt te volgen. Een bedrijf dat slechts de afgeschoren wol van dieren gebruikt om nieuwe look a like vachten van te maken. Moet eerlijk zeggen dat het verschil tussen een huid en gevilte vacht niet te zien is. De prijs is nagenoeg hetzelfde dus waarom zou je nog een huid kopen als het ook diervriendelijk kan?

Na al die tijd op hun website te kijken heb ik dan nu eindelijk mijn eerste vachtje. Een mooie grijs-bruine die perfect past bij ons neutrale interieur. En dat zal zeker niet de laatste zijn. We hebben deze zomer een sisal vloerkleed beneden liggen maar voor de winter wil ik heel graag een wit-grijze koeienvacht, ook volledig gemaakt van vilt. Koeienhuiden stonden me altijd tegen om dezelfde reden als de schapenhuiden maar deze van vilt zijn waanzinnig mooi. Ik was meteen al om. Voortaan alleen nog maar vachten van vilt >>> Je vindt ze op vachtvanvilt.nl

12 april 2019 | Foto’s M.E