Van Morgen

Geïnspireerd raken door slapeloze nachten. Je hoort niet elke dag dat iemand vanwege slaapgebrek een beddengoed-lijn bedenkt. Toch is dat wat Van Morgen heeft grootgebracht. Vorig jaar schreef ik al een stukje over de dekbed set dat ik mocht testen. Alleen al het voelen van de katoenen hoes liet me ontspannen. Geen verkooppraatje, het materiaal voelt werkelijk fijn aan. Waar ik vroeger zwichtte voor linnen beddengoed, ben ik nu helemaal om naar de katoenen hoezen van Van Morgen. Hun textiel wordt in Portugal gemaakt. Het vertrouwen ligt geheel in handen van de familiebedrijven met jarenlange ervaring om de beste producten te produceren. Zo wordt er ook aandacht besteed aan een eerlijke katoenproductie en het behoud van het milieu.

Het is niet alleen bij beddengoed gebleven. Door het ontwikkelen van een goed regulerend dekbed blijft de temperatuur die je nodig hebt om goed te kunnen slapen optimaal. De dekbedden van Van Morgen zijn namelijk gevuld met Texels scheerwol. Deze wol wordt ook gebruikt in de hoofdkussens. Voordeel van dit materiaal is dat het goed ventileert waardoor het kussen niet te warm of te koud wordt maar eigenlijk precies goed is. Natuurlijk draagt het openzetten van een raam ook bij aan een goede nachtrust. Alle feitjes bij elkaar zorgen ervoor dat je weer uitgerust opstaat. Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig om voor het slapen gaan tv te kijken of om de laatste berichten op je telefoon te checken. Het blauwe licht zorgt er namelijk voor dat je hersenen wakker blijven waardoor je geen stoffen aanmaakt om in slaap te komen. Daarom heb je overdag licht nodig en geruime tijd voor het slapen gaan schemering.

Ik ben zelf iemand die al van jongs af aan wakker ligt. Gezondheidsperikelen en stress zijn eigenlijk altijd de boosdoeners. Ik probeer de nacht stressloos in te gaan door alles van me af te schrijven. Daarom heb ik altijd een kladblok naast het bed liggen. Als ik ergens mee zit of nog moet doen dan schrijf ik dat voor het slapen gaan op. Daarnaast heb ik chronische pijn waardoor slapen soms wat lastig gaat. Een juiste matras en beddengoed kunnen heel veel goed maken. Toen we net op onszelf gingen wonen kocht ik alleen het goedkoopste spul (ik was net 18, hopeloos verliefd met nog steeds mijn huidige man, en we dachten dat we alles wisten). Nu ik ouder ben weet ik dat bezuinigen uiteindelijk niet oplevert wat zou moeten. Investeren in een fijne slaapkamer helpt je goed presteren tijdens de dag.

Vorige week was ik uitgenodigd om de nieuwe voorjaarscollectie van Van Morgen te bekijken. Ook mocht ik meekijken hoe de foto’s voor deze collectie werden genomen. Ontzettend leuk om dit eens van dichtbij te kunnen zien. En wat een locatie. Wauw! Als afsluiter werd er een les yoga Nidra gegeven door Anouk (happy sleeper). Dat voelde als een dutje midden op de dag. In 20 minuten heb ik voor mijn gevoel 4 uur rust gehad. Yoga Nidra wordt mijn nieuwe ontspanningsoefening, dat samen met een frisse dekbedovertrek moet mijn nachtrust toch wel prettiger doen verlopen. Zo niet en lig ik nog steeds wakker, dan in elk geval wel in een heerlijk bed.

18 maart 2019 | Foto’s M.E