VOORJAAR 2021

Na de vrieskou van afgelopen week is ineens het voorjaar in mijn bol geschoten, met grof geweld, ik heb het goed te pakken. Zoals elk jaar barst ik van de inspiratie en zoals elk jaar hoop ik al die ideeën in een nieuw huis uit te kunnen werken. Gisteren weer een bezichtiging gehad, maar het zit niet mee. De prijzen zijn nog verder gestegen en de gebreken aan de woningen nog groter. Een bizar hoge prijs voor een woning waarvan het dak nog even vervangen moet worden, de serre gestut is met houten balken omdat hij instort, de dakgoten lek zijn, varens in het hout van de kozijnen groeien en oh ja, er is geen fundering dus die scheuren in de vloer en het plafond, daar moet je echt naar laten kijken. Hoe erg is het als zelfs de verkopend makelaar zijn hoofd beschaamd schudt wanneer je op de man af vraagt of dit ooit een goede koop kan zijn.

Dat dus. Voorjaar. Mijn ideeën kan ik nog steeds niet uitwerken maar ik kan wel moodboards maken, af en toe een nieuw item aanschaffen, veel dagdromen en geduldig wachten tot het moment echt daar is. Toen we begonnen met zoeken zeiden we voor de grap tegen elkaar, dat wordt geduld hebben want we gaan ons huis pas over 5 jaar vinden. Het is nu bijna vijf jaar later dus wie weet… ik hou het nog even vol.

Het grappige is dan weer wel dat mijn stijl om het jaar veranderd van een strakke Ibiza villa naar een Scandinavisch boeren huis en nu nijg ik weer naar de Australische warmte waar mensen zomers in weelderig groene tuinen leven en dat doorvoeren naar binnen. Geen strakke, witte ruimtes maar juist vloeren van rode baksteen en beige tegels in de badkamer. Wat vaak een misvatting is dat is dat een ruimte alleen maar rustig kan ogen wanneer hij wit of strak is. Het gaat om de eenheid van de kleur en de grote vlakken die je vult met hetzelfde materiaal waardoor er rust ontstaat en zo’n rode vloer ineens heel gaaf kan uitpakken. Ik zie het voor me. Sterker nog, dat huis van gisteren had ook rode tegels en het was super! Denk er een beni ouarain vloerkleed op en het is al meteen een ander gevoel. Maar ja, helaas. We gaan wachten op de volgende bezichtiging.

Hier geen rode vloeren maar wel een top voorbeeld van een heerlijk Australisch paradijs. Het prachtige huis van Kyal en Kara. Voor meer mooie plaatjes en video’s, volg ze hier:

17 februari 2021 | Foto credits KyalandKara