Voorjaar in januari

De kerstboom was al met kerstnacht de deur uit. Na een gezellig diner met familie hebben we om 2 uur ‘s nachts nog een fles wijn opengetrokken, kerstmuziek opgezet en samen de boom afgetuigd en opgeborgen. Ik was klaar met kerst, altijd voordat Kerstmis aanbreekt beginnen bij ons de voortekenen van het voorjaar. En als januari eindelijk aanbreekt met een hemel vol vuurbloemen in kleuren alsof de tuin in volle bloei staat, breekt bij ons binnen ook het voorjaar aan. Ik wil dan bloesemtakken en hyacinten, kleur maar niet te veel natuurlijk. De hyacinten staan al op tafel, we hebben eerst gekeken of de poezen er vanaf zouden blijven. Ze zijn namelijk giftig voor katten. Josje en Bibi moeten er niets van hebben dus daar bof ik mee, ik ben namelijk gek op de frisse geur die hyacinten verspreiden.

Om het voorjaar te benadrukken wilde ik weer eens een kleurtje proberen. Geen roze of groen deze keer (vind groen nog steeds mooi maar het matchte niet bij de marmeren salontafel) dus ben ik meer in mijn comfortzone gebleven, namelijk bruin-oranje, beetje seventies sfeertje. Bij de H&M Home hebben ze vaak voor leuke prijsjes accessoires zoals kussenhoesjes en vazen in allerlei kleuren. Op het moment wordt blauw gepromoot als kleur van het jaar 2020 maar daar heb ik helemaal niets mee. Ik vind zelf de warme tinten heel fijn om in huis te halen. Ik denk er zelfs aan om de muur op zolder goud-geel te verven. Weet ook niet wat er met me aan de hand is, geel en oranje waren kleuren waarbij ik een zonnebril op moest. Maar zolang er een bruine ondertoon in zit kan ik het aan. Voor een maandje of twee denk ik, haha.

Een nieuwe kleur in huis vraagt om een iets andere indeling. Veel verschuiven doen we niet meer omdat we tevreden zijn met de huidige opstelling. Wel vind ik het leuk om met kleine spullen te schuiven zoals de bankjes aan de eettafel tegen de muur plaatsen en lampen net even anders neerzetten. Nieuwe posters, tafelkleed over het hout, dat soort dingen. Voor nu zijn we klaar voor het voorjaar.

05 januari 2020 | Foto’s M.E