vtwonen & design beurs

Degenen die mij op Instagram volgen, weten dat ik al een tijdje worstel met onze zelf gemaakte salontafel. Het onderstel had ik wit geverfd en toen weer zwart en allebei vond ik niet mooi. Een nieuw blank onderstel maken had gekund maar ik wilde eigenlijk iets nieuws. We hebben naar bestaande ontwerpen gekeken, van rond tot vierkant tot helemaal niets. Ik kwam er niet uit.

Afgelopen vrijdag ben ik naar de vtwonen & designbeurs geweest en daar liep ik tegen de oplossing aan. In het vtwonen huis stond een salontafel waarvan het blad gemaakt was van tegels. Kennissen van ons hebben een soortgelijke tafel alleen zag ik daar nooit potentie in. Op een of andere manier weet vtwonen het zo neer te zetten dat het wel inspireert. Toen ik vervolgens om de hoek van het huis de stand van Mozaiekjes.com tegenkwam, was het liefde op het eerste gezicht.

De tegels van Mozaiekjes worden handgemaakt in Fez. Daar zijn wij zes jaar geleden geweest en hebben we van dichtbij het productieproces mogen zien. Er was toen nog een jongetje die een hartje voor me uit steen bikte. Natuurlijk om mij als toerist te paaien, weet ik ook wel, maar het was alsnog zo schattig! Fez was voor ons een geweldige ervaring. Al het vakmanschap in Marokko komt daar vandaan. Je Marokkaanse theepot is bijvoorbeeld niet ‘origineel’ als er niet Fez onderop gegraveerd staat.

Maar goed. Mozaiekjes dus. Hun showroom zit in Rotterdam – ze gaan binnenkort verhuizen, check hun site voor het juiste adres – dus daar zijn we zaterdag meteen naartoe gereden. Gelukkig was onze tegel op voorraad en anders duurt het anderhalve maand tot het vanuit Marokko naar Nederland is gehaald. Veel keuze in traditioneel tegelwerk en wat een kleuren. Ik word daar dus heel blij van. Het mooiste aan de tegels vind ik nog dat ze niet allemaal even recht zijn en ook niet even hoog. Dat maakt het authentiek. Heerlijk

De tegeltjes waren gehaald, het hout voor een nieuw onderstel ook. Thuis ben ik eerst alle tegels in het juiste patroon gaan neerleggen. Daarna heeft Bart een bak gemaakt waar ze in komen te liggen. Vanmorgen maakte hij ook het onderstel en nu hebben we een nieuwe salontafel. De beurs heeft zijn nut weer bewezen!

Dit jaar vond ik het vtwonen huis het mooist. Niet qua indeling maar vooral de aankleding vond ik geweldig. Het was helemaal ik. De badkamertegels die al jaren in mijn hoofd zitten waren hier op de beste manier toegepast. De hele nis waarin het bad staat was ermee bekleed. Geweldig, serieus. En dan de spiegelwand. De rosé-kleurige spiegels waren niet nieuw voor me, we hebben deze zelf al een paar jaar in de badkamer hangen, maar zoveel bij elkaar dat was echt een plaatje. Nu kan ik helemaal niet meer wachten tot er een nieuw huis komt. Wat een inspiratie heb ik opgedaan! Hierbij een paar foto’s, en ook een foto van de kamer die Theobert inrichtte want dat was een plaatje! Ik kijk nu al uit naar volgend jaar.

08 oktober 2017 | Foto’s M.E