Waterkokers

We wonen nu 17 jaar in dit huis. Daarvoor woonden we 2 jaar in een piepklein poppenhuisje. Al die jaren gebruikten we waterkokers van hetzelfde merk en daar was ik zeer tevreden over. Tijdens een vakantie in Frankrijk ontbrak er een waterkoker in de stacaravan en ik als theeliefhebber kon niet zonder dus hebben we een goedkope van 10 euro in de plaatselijke supermarkt gekocht. Standaard wit, vormloos, lekker basic. Toen de waterkoker thuis het begaf hebben we nog een paar jaar plezier gehad van onze Franse variant. Daarna kochten we wederom een oude vertrouwde maar deze is niet lang meegegaan. Onlangs begaf onze waterkoker het opnieuw en hebben we er een van glas aangeschaft. Leuk om het water te zien borrelen maar als het glas afkoelt kraakt het ding zodanig dat we bang zijn dat het glas springt. We hebben al onze waterkokers voor de geest proberen te halen en man dat zijn er een hoop. Ook hebben we een tijdje een fluitketel gehad maar dat vond ik toch minder prettig. Nee, het is tijd voor iets nieuws. Een waterkoker met een ander design en wellicht een kleurtje. Ik heb er een paar uitgezocht om verder uit te lichten:

Op nummer 1 staat voor mij de waterkoker Plissé van Alessi. Het ontwerp is anders dan alle anderen en meer een sieraad voor het aanrecht dan een gebruiksvoorwerp. Toch kookt hij 1.7 liter voor je. Dat is fijn natuurlijk, maar ik denk dat ik hem vooral leuk vind omdat hij geïnspireerd is op een houte couture jurk. Daar kijk ik ook graag naar. En de vouwen die erin zitten vind ik prachtig. Als deze waterkoker ooit kapot zou gaan dan zou ik hem als thermoskan of vaas gebruiken. (te koop bij o.a. Flinders)

Ketelbinkie van Hema. Ja, dat blijft een snoepje. Ondank de terugroepacties die hij heeft gehad willen mensen hem nog steeds hebben. Dan moet je wel een goed ontwerp zijn. Ikzelf vind hem ook leuk alleen gaat er maar 1.2 liter in en dat vind ik net te weinig. (natuurlijk te koop bij Hema)

Tijdens mijn zoektocht naar leuke waterkokers kwam ik deze black beauty tegen van Morphy Richards (Prism). Hij heeft een speels ontwerp, toont zacht en stoer tegelijk. Hij heeft een inhoud van 1.5 liter en is te koop bij Blokker.

Onze oude vertrouwde Bodum waterkoker mag natuurlijk niet in mijn lijstje ontbreken. Ze hebben ons jarenlang voorzien van kopjes thee. Mijn dank is groot voor alle trouwe jaartjes. Hij is er in diverse maten, met en zonder glazen deel. (Te koop bij Bodum)

De Stelton waterkoker die ik via vt wonen vond heeft een heel elegant en simpel ontwerp en daardoor mooi om op het aanrecht te laten staan. Er kan 1.5 liter in en hij is er in het wit, zwart en lichtgrijs.

En zo zijn er nog heel veel soorten waterkokers met meestal stoere designs en stevige grip die allemaal hetzelfde water voor je koken. Het maakt dus niet zo heel veel uit welke je neerzet, behalve dan als je net als ik voor het ontwerp gaat. Ik ga nu eerst de Alessi waterkoker bestellen want tijdens het schrijven van deze blog ben ik hopeloos verliefd geworden. 😉

21 december 2018 | Foto’s van Alessi, Hema, Blokker, Bodum, Stelton