Waterworks

Boven op zolder staan onze joekels van Strelitzia’s. Hoewel er vanuit de kweker gezegd wordt dat ze maar 1 keer in de week water nodig hebben, leert de ervaring dat om de dag nog te weinig is. Ze staan daar te pronken in het volle daglicht en alle warmte in huis stijgt naar boven. Niet zo gek natuurlijk dat ze droog komen te staan. Soms schiet het er namelijk bij in om ze water te geven, dus ben ik naar een alternatief bewateringssysteem op zoek gegaan. Bij een winkel in Den Haag zag ik de Waterworks van House of Thol maar ik twijfelde of het wel zou werken. Toen ik positieve recensies las op Instagram besloot ik er een voor de grootste plant aan te schaffen. Daar heb ik geen spijt van gekregen. Wat een prachtig ontwerp en effectief systeem! Ik kan je uitgebreid gaan vertellen hoe het werkt maar de instructie van House of Thol zegt eigenlijk genoeg:

 

 

House of Thol over: WATERWORKS is een natuurlijk irrigatiesysteem bestaande uit een glazen reservoir met een terra-cotta staak, die het zorgen voor kamerplanten makkelijker maakt. Een basisset bestaat uit een gedeeltelijk geglazuurde terracotta staak en een glazen reservoir met kurk in een mooie geschenkverpakking.
De werking van het systeem is gebaseerd op het poreuze terracotta dat via de wanden langzaam water afgeeft aan de aarde.

Foto’s via House of Thol en bij ons thuis