We gaan op vakantie…

…en ik neem mee… Dat spelletje deden we voeger altijd op school. Onthouden wat iedereen meeneemt op vakantie en dan wel alle items in de juiste volgorde opnoemen. Was ik best goed in. Mijn geheugen was toen iets beter dan nu. Tegenwoordig moet ik echt lijstjes maken om te onthouden wat er allemaal mee moet op vakantie. Hele lange lijstjes waarop staat uitgeteld hoeveel dagen we weggaan en wat er allemaal mee moet. Voor elke dag een ander setje kleding (dat houdt in dat de halve zomergarderobe meegaat) maar vaak trek ik de helft van die setjes niet aan omdat het onzin is om zoveel kleding mee te nemen. Toen we nog gingen backpacken namen we 1 broek en 1 t-shirt mee en de rest kochten we onderweg. Nou wordt deze vakantie iets luxueuzer maar nog steeds nemen we te veel mee. En dan heb ik het nog niet gehad over wat er allemaal mee terug gaat. Ja, serieus. Als wij op vakantie gaan dan gaat er 1 koffer mee, en we komen er gerust terug met 3. Zo ben ik, geen standaard toerist dus. Ik kan me altijd zo ergeren aan verkopers in het buitenland die zeggen dat Nederlanders nooit iets kopen. Mij moet je te vriend houden hoor, haha. Bij mij is het: kijken, kijken, WEL kopen. Ik ga Kos aan een zakcentje helpen, ben er helemaal klaar voor. Zon, zee en shoppen; mijn ideale vakantie!

  • Bikini

  • Reserve bikini

  • Slippers

  • Jurkjes/Rokjes

  • Zonnecrème

  • Paspoort/Reispapieren

  • Bart

Deze vakantie gaan we naar het luxe Casa Cook Kos. Ik wil weinig tot niets doen, af en toe een kort ritje met onze huurauto en verders… niets. Ooit was dat anders. Ruim tien jaar geleden trokken we met onze backpack door Azië. Met alleen een retourtje Amsterdam en het eerste hotel op zak, gingen we het avontuur aan. Van dag tot dag leven, zoveel mogelijk cultuur snuiven, lieve mensen ontmoeten en met lokale gezinnen aan tafel schuiven. Backpacken is voor mij vrijheid, dan kom ik echt tot rust en ben ik gelukkig. Ik denk dat het niet alleen door het vrije gevoel komt, maar ook omdat we dan bijna geen bezittingen bij ons hebben. Tijdens zulke vakanties realiseer ik me heel goed in wat voor welvarende wereld we leven en ook dat bezittingen niet per se gelukkig maken. (Ik ga nog steeds flink shoppen op Kos)

Vanmorgen zijn we begonnen met de zomerspullen uitzoeken, tegelijkertijd wordt ook onze kledingkast onder handen genomen. Wat bewaar ik voor volgend jaar en wat kan naar de kringloop? Ook maar meteen de rest van het huis aangepakt. Grote schoonmaak gehouden van het uitboenen van de keukenkastjes tot het wit bleken van de trap. Latjes die al jaren (ja erg, ik weet het) vastgeschroefd moeten worden zitten er eindelijk op. Straks nog hier en daar een likje verf en dan zijn we klaar om te gaan. Nog even een paar weekjes doorwerken. Geen vakantiestress dit jaar, wel een hoop andere ontwikkelingen aan ons hoofd. Maar daarover binnenkort meer!

Juni 2019 | Foto’s M.E