WEISS; Kapsalon met huiskamer-gevoel

Vandaag was ik voor groot onderhoud naar de kapper. Ik ontweek al een maand de spiegel om mijn pluizige haar niet te hoeven zien. Ik wil het graag lang hebben maar bij mij worden de punten altijd van die dunne sprietjes. En hoe langer ik die niet bij laat punten, des te erger het wordt.  Eigenwijs als ik ben had ik dus te lang gewacht. Tien centimeter is er vanaf gegaan en wat een verschil! Het is weer vol, mijn grijze haren zijn gemaskeerd door highlights en ik durf weer in de spiegel te kijken.

Maar waar ik eigenlijk over wilde schrijven, is de kapsalon zelf. Ik ben met mijn kapster meeverhuisd naar WEISS.hairartist in Dordrecht. Elke keer dat ik daar ben, zit ik met een kopje thee uitgebreid om me heen te kijken. Ik voel me er helemaal thuis. Het interieur van WEISS is een mix van vintage en industrieel met eigentijdse hipheid. De wanden bijvoorbeeld zijn blauw-groen met roze. Bij het plafond hangen industriële spots maar aan de muur vintage oma-lampjes. De leren banken geven het stoere woonkamergevoel waardoor je niet alleen voor een knipbeurt langs wilt gaan, maar ook voor de gezelligheid even snel naar binnen wilt wippen.

Vandaag hield ik het niet meer. Ik wilde zo graag foto’s maken voor mijn blog. Al die stijlen bij elkaar – zucht! En wat dacht je van de gekleurde flessen van Kevin Murphy? Ik raak daar dus niet op uitgekeken. Ik zou zo een hele rij van die flessen in de badkamer kunnen zetten zonder de inhoud te gebruiken. Gewoon voor de sier. Maar het mooiste van de salon vind ik toch wel de balie; de blikvanger, al wanneer je op straat loopt. Die blauwe wand met dat oude, geleefde hout. Wauw! Mijn kapster Charme staat achter de balie.

Achter dit unieke interieur zit de oprichtster van WEISS.hairartist, Cindy Weiss. Ze vindt een open sfeer erg belangrijk. Mensen die bij WEISS naar binnen stappen moeten het gevoel van thuiskomen ervaren – dat is in mijn geval zeker gelukt. De geweldige sfeer in de salon is mede te danken aan de persoonlijkheid van Cindy. Dat zie je niet alleen in het interieur terug maar ook in haar team. Een unieke kapsalon dus waar thuiskomen en hoogstaande vakkennis samenkomen. Zeker een bezoekje waard!

WEISS.hairartist

Voorstraat 384
3311CX Dordrecht
Nederland
info@weisshairartist.com

Foto’s door mij gemaakt