Weltevree

We zijn wel tevree met onze nieuwe buitenhaard. Denk niet dat we de enigen zijn die dat woordgrapje maken. Sinds afgelopen weekend zijn we namelijk de trotse eigenaren van een outdoor haard van Weltevree. Ik zat er al een tijdje mee in mijn hoofd maar we wilden wachten tot het nieuwe huis. Aangezien alle leuke huizen al verkocht zijn voordat ze bij de makelaar komen, hadden we besloten om niet te wachten met een haard. We verhuizen hem immers gewoon mee, tegen de tijd dat.

Dus wij naar Loods5, meteen de laatste die ze hadden aangeschaft en dezelfde avond nog de fik erin. Het was een gure avond, ze hadden storm voor de nacht voorspeld (en die is er gekomen) maar wij als bikkels zaten gewoon buiten op een bontje voor de haard. In de tussentijd had Bart pizzadeeg gemaakt en toen kon het grote buiten-kook-avontuur beginnen. Deze outdoor haard is namelijk ook een oven, barbecue en kooktoestel ineen. In het vuurgedeelte kan je een rooster hangen en in het oventje erboven is er ruimte voor een pizza, brood of ovenschaal. Op de haard kan een pan worden neergezet voor bijvoorbeeld soep.

We hadden een temperatuurmeter bij de haard gekregen, handig om te weten wanneer de oven heet genoeg is voor de pizza’s. Op internet zagen we dat een outdoor oven zo’n 250 graden moet zijn en dat de pizza dan 10 minuten moet bakken. Nou echt niet dus. Bij 200 graden was de pizza met 5 minuten klaar. Het duurde wel even voor hij 200 graden was. Je kan een los deurtje aanschaffen zodat je de warmte in de haard beter kunt reguleren.

Wij zitten niet veel in de tuin en ik kan je zeggen dat dit heerlijk was. Misschien zijn wij meer avond-buitenzitters, wanneer de zon al lang onder is en overal de lampen aangaan. Vroeger was het wel anders maar tegenwoordig zit ik veel liever met een dekentje bij de haard dan zwetend in de snikhete zon. We hebben dus een nieuwe passie voor de weekenden gevonden. Buiten koken en tegelijkertijd onthaasten. Heb in lange tijd niet meer zo goed geslapen.

29 oktober 2017 | Foto’s Weltevree en M.E