Winterklaar

Sommige mensen wachten met hun huis versieren tot december. Ik krijg die kriebels al in oktober. De dagen worden korter en de winterjas wordt je tweede huid. Zodra ik thuiskom gaan de kaarsjes aan (cliché maar waar) en ik zet een relax jazzmuziekje op. Eten koken, theetje erbij, tafel dekken en lekker uitgebreid eten. Na het eten kasten uitruimen en zoeken naar de accessoires die ik alleen in de winter gebruik. Zoals dennenappels en glimmende ballen – niet te verwarren met kerstballen.

Laatst in Rotterdam liep ik de pop-up shop binnen van SissyBoy en daar vond ik een zwarte kerstster. Precies dezelfde maar dan in het wit kocht ik via House Doctor. Grappig dat deze twee merken elkaar zo goed aanvullen. Ik heb ze alvast in huis opgehangen, gewoon om te laten zien wat er te koop is deze winter, maar heb ze voornamelijk in de slaapkamer hangen. Eigenlijk best leuk om een soort van sterrenhemel te creëren met kerststerren. Inmiddels hebben we een heel grote verzameling aan sterren dus misschien wel een ideetje.

Nog een leuk idee voor als je weinig ruimte hebt voor versiering maar wel een plekje over hebt voor aan de muur. IXXI verkoopt diverse winterse prints van Hannah Lemholt. Deze prints toveren je huis op slag om in iets warms en gezelligs. Zo hoort de winter voor mij te zijn.

Vanmiddag was ik bij mijn super lieve ex-collega en haar baby – wat heerlijk om je weer te zien, San! – en hebben we met hond Philemon door het bos gesjokt. Ze wonen namelijk in een prachtig stukje bos. En als je daar dan bent en al helemaal in de wintersfeer zit dan wil je natuurlijk iets uit het bos meenemen voor thuis. Want dat is het mooie aan de natuur; in de herfst vind je de mooiste accessoires voor de winter. Dennenappeltjes en eikeltjes zijn mee naar huis gegaan en pronken nu gezellig in het windlicht. Fase 1 van het winterklaar maken is gereed. Eind november beginnen we met het echte (kerst)werk.

27 oktober 2017 | Foto’s M.E