Wishlist 2017

Een nieuw jaar, en dus een nieuwe wensenlijst. Ik heb een zwak voor lampen, maakt niet uit of ze nou van een bekende ontwerper zijn of iemand van straat. De creativiteit die in een lamp zit boeit me. Je kan eindeloos met het ontwerp van een lamp spelen. Hang, sta of wandlamp. Ik vind ze allemaal mooi. Voor boven onze eettafel ben ik op zoek naar iets nieuws. Ik schiet alleen alle mogelijke kanten op qua stijl. Uiteindelijk vind elke lamp zijn draai in ons interieur maar de keuze maken, dat is nog een beetje lastig.

De Lampe Mantis BS4 L plafondlamp van DCW ├ęditions zwaait als een soort acrobaat aan zijn trapeze vanaf het plafond naar beneden. De ontwerper van deze lamp, Bernard Schottlander, was zowel een kunstenaar, ingenieur als een zeer vernuftige klusjesman. Dat verklaart het spel tussen balans en onbalans, tussen symmetrie en asymmetrie dat deze lamp zo karakteristiek maakt.

Maar een oude, Franse kroonluchter vind ik ook heel gaaf. Het model hieronder komt uit Frankrijk en ik zit er serieus op te azen. Alleen is het zo dat we er nu geen plek voor hebben, want in het echt is hij huge. En toch vind ik hem schitterend. Lastig…

De derde lamp waar ik aan zit te denken is deze lamp van gevlochten ijzerdraad. Het wordt de nieuwe hype op lampgebied en dat stimuleert me en stoot me tegelijkertijd af. Hypes houden het bij mij namelijk nooit lang vol. Ik moet iets aanschaffen omdat ik het zelf heb gevonden en niet omdat ik er zo vaak plaatjes van voorbij zie komen.

Hm. Ik hou deze lamp op de reservelijst…