Wishlist 2018

Het voordeel van niet veel kunnen doen, is dat je tijd krijgt om na te denken. Na bijna twee maanden met mijn schouder rond te lopen merk ik dat ik rust begin te voelen. Dat is iets wat ik al drie jaar niet meer heb gevoeld, haha. Doordat ik vaker een momentje voor mezelf pak krijg ik meer kans om eens rustig te gaan zitten en mezelf af te vragen wat ik dit jaar anders zou willen. Zo ben ik er – wat betreft een huis – achtergekomen dat een oude boerderij niets voor mij is. Ik kon er mijn draai al niet in vinden en nu ik weet hoe het is om minder te kunnen weet ik dat we niet aan zo’n groot klusproject moeten gaan beginnen. In plaats daarvan gaan we volgende week naar twee hypermoderne bungalows kijken. De een ligt in een ietwat saaie polder en de andere aan een bos. Zie de foto hieronder. Serieus, zoveel zou ik er niet aan willen aanpassen. Ik val hiervoor!

Die laatste is mijn droomhuis, wat een gaaf object. Vergelijk hem met een luxe James Bond villa, ik zie het helemaal voor me. Nadeel is de ligging. Het huis is niet bepaald gunstig gelegen. Dat worden elke dag lange files en onze maandkosten gaan drastisch omhoog. Ik heb altijd gezegd dat ik dat niet wilde. Toch kriebelt het van alle kanten. Ik geloof dat ik voor dit huis graag een stap terug wil doen wat mijn financiele situatie betreft. Minder schoenen en designertasjes. Niet meer elk weekend uit ontbijten/lunchen en eten. Het wordt tijd dat we een nieuw thuis gaan opbouwen en daar gaan genieten in plaats van steeds weer buiten de deur. Ik heb daarom een soort van inventaris gemaakt. Wat zouden we willen meenemen naar het nieuwe huis en wat hebben we dan nog extra nodig? Nodig niets, denk ik, maar ik wil nog wel een heleboel.

Ik wil een Smeg koelkast (foto paulinaarcklin) en een cognac leren bank, de Mantis lamp die al langer op mijn lijst staat en een vintage marmeren salontafel. Die gaan we waarschijnlijk zelf maken, dat scheelt weer in de kosten. Ik wil ook nog een paar antieke kastjes en een eettafel van Piet Hein Eek. Een wit marmeren keukenblad en een booglamp van Flos. Ik wil minder Ibiza en meer Nederland, op een goede manier gemixt. Daarom twee kanjers van zitzakken van Fatboy voor buiten waar we tot ‘s avonds laat kunnen borrelen. Een kratje Hugo doen we er dus ook maar bij. Oh, en witte sneakers, maar die hebben niets met een nieuw huis te maken. : ) Ik geloof dat ik nog even moet sparen…

 

27 maart 2018 | Fotocredits: Paulinaarcklin, Omoda, Makerrebel, PietHeinEek, Fatboy, Funda