Wooden Amsterdam

Het ideale begin van mijn weekend; vrijdag-namiddag, de tuindeur staat open, zonnetje schijnt nog net naar binnen en ik trek een fles hugo open. Die eerste slok luidt officieel het weekend in en dan is het tijd om te ontspannen. Muziekje op in de woonkamer terwijl ik in de keuken aan het eten begin. Op vrijdag koken we uitgebreider dan normaal. Ik begin alvast met alle ingrediƫnten fijn hakken en het marineren van het vlees. Zodra Bart thuiskomt installeert hij zich steevast naast me aan het aanrecht. Heerlijk om zo samen het weekend in te gaan terwijl onze poes Sushi tussen onze benen door kronkelt, hopend op restjes vlees.

In dit voor mij idyllische plaatje ontbreekt slechts een belangrijke element. De muziek in de woonkamer wordt door de keukenmuur flink gedempt. Vooral wanneer de afzuigkap loeit is het lastig om de muziek te volgen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar iets wat snoerloos tussen al het keukenspul kan staan en ons een gezellig muziekje geeft. Van Wooden Amsterdam kreeg ik de tip om eens naar de Trobla te kijken. Deze versterker van hout is gemaakt voor je mobiele telefoon, heeft geen snoer en is daardoor makkelijk door het huis te verplaatsen.

Waarom ook niet? Ik vind het altijd leuk om dit soort handige ontwerpen uit te proberen. En zo kwam gisteren de Trobla bij ons thuis. Keurig verpakt in een beschermhoesje en inclusief een adapter voor de Samsung S6. Voor vrijwel elk telefoontype is er een speciale adapter (geen oplader, maar een houder voor je telefoon) en deze zijn ook los bij te bestellen. Dus als je van telefoon switcht dan bestel je gewoon de adapter voor dat type. Daarnaast is de Trobla er in twee kleuren. Maple en walnoot. Wij hebben voor walnoot-hout gekozen. Met de winter in aantocht vinden we deze donkere houtsoort een fijne toevoeging aan ons interieur.

Toen het geluid nog testen. Om te beginnen past je mobiele telefoon alleen in de adapter als je – ahum – je beschermhoesje verwijdert. Dit had ik niet meteen in de gaten. Gevalletje toe aan het weekend, zal ik maar zeggen. Maar als hij dan eenmaal in de houder zit en je zet een muziekje op… Wow. Wij zijn echt verrast door het heldere geluid dat er uit deze versterker komt. Nogmaals, hij is volledig van hout. Wat een gaaf design! Trobla begon als een kickstarter-project maar is ook daarna in productie gebleven. Wooden Amsterdam is een van de winkels die deze musthave versterker verkoopt.

De naam zegt het eigenlijk al. Wooden Amsterdam streeft ernaar alleen producten te verkopen die gemaakt zijn van hout. En dan met name producten van hoogwaardige kwaliteit waarbij rekening is gehouden met het milieu. In deze huidige tijd is hout een kostbare grondstof geworden voor meubels en accessoires. Hout straalt warmte en geborgenheid uit waarmee we graag onze huizen decoreren. Tegelijkertijd doen we er alles aan om bomen te beschermen tegen kappen. Ze zijn het orgaan van onze wereld. Zonder bomen zouden we niet kunnen leven. Wooden Amsterdam verkoopt daarom alleen producten die gemaakt zijn van bomen die speciaal hiervoor zijn geplant. Tevens doneren ze jaarlijks aan Trees for all, een organisatie die miljoenen bomen plant en de bestaande bossen beschermt. Wanneer je een product bij Wooden Amsterdam bestelt dan weet je dat het verantwoord is. Neem snel een kijkje in hun webshop > WoodenAmsterdam.com

06 oktober 2017 | Foto’s M.E en Wooden Amsterdam