Xi art

We hebben een nieuwe dame in huis. Toen ik haar voor het eerst zag was er meteen een klik, ik was onder de indruk van de dromerige bohemian uitstraling en kon nergens anders meer naar kijken behalve naar haar. Dus ze ging mee naar huis, zonder overleg met manlief. Dat klinkt wat dubieus aangezien ik gelukkig getrouwd ben maar je begrijpt natuurlijk wel dat het om deze mooie print gaat die ik bij Xi art vond. Ze brengt ons de warmte van het voorjaar terwijl het ook goed een najaarsprint had kunnen zijn. Verse bloemen versus katoenbollen in haar gevlochten haren. Een mooi contrast van licht en donker. Voor mij heeft ze het allemaal.

Dit is nou zo’n item die het hele interieur in een klap ophaalt. De woonkamer kreeg een warme uitstraling en de logeerkamer werd juist heel fris. Hoewel ik haar op de logeerkamer het mooist vind hangen, staat ze toch weer beneden waar we haar veel vaker kunnen zien. De plaat is gemakkelijk neer te zetten omdat het gemaakt is van dibond. Dibond van Xi art heeft als gunstige eigenschap dat het een nog mooiere uitstraling krijgt dan andere dibond platen. Het contrast en de kleurintensiteit is extreem. Toen ik erover las begreep ik eerst niet goed wat ze bedoelden totdat ik de afbeelding thuis zag. Ja, dit is met recht waanzinnig mooi te noemen. De plaat is 80 x 120 cm en buigt niet door, er zit een glans overheen maar hij reflecteert niet. Het is bijna alsof je de afbeelding kunt voelen.

De prints en posters die ik voorheen kocht waren meestal zwart-wit maar juist omdat deze dat niet is, vind ik haar zo mooi passen. Toch liever zwart-wit? In de shop van Xi art is zowat alles te krijgen. Ze werken met een online database van waaruit hoogwaardige foto’s op het gewenste materiaal en in het gewenste formaat kunnen worden afgedrukt. Klinkt als een verkooppraatje en dat is precies de bedoeling. Ik hou ervan om goede producten te promoten. Dit zal zeker niet mijn laatste bestelling bij Xi art zijn want ik ben dik tevreden. Wat een beauty dit kunstwerk!

21 januari 2020 | Foto’s M.E