YurtCollection

Zaterdag. Een vrij weekend. Vandaag gaan Bart en ik onze eigen weg. Vanmorgen nam ik de trein naar Den Haag Centraal en ben ik in een half uurtje naar het Zeeheldenkwartier geslenterd. Mijn missie voor vandaag is namelijk de mooie winkel van YurtCollection bezoeken. Yurt betekent ‘thuis’ in het Turks. Dus eigenlijk was het een beetje thuiskomen.

Alweer drie jaar geleden opende Güler Berk de deuren van de winkel YurtCollection aan de Zoutmanstraat 43a in Den Haag. Een plaatje. Telkens dat ik er voorbij liep had ik mijn nichtje bij me en dan kijk je niet op je gemak. Vandaag heb ik alle rust gehad om er alles te bekijken. Wat een spullen. Zo mooi! Op Instagram zag ik de houten plateaus. Daar was ik meteen verliefd op. De plateaus zijn van het Bosnische merk Zanat en zijn er in 3 kleuren en maten. Zowel de kleur als maat was lastig kiezen. Had ik nou toch maar Bart bij me. Zelf de knoop doorhakken dan maar. De donkere viel snel af want we hebben weinig in deze houtsoort. De lichte was heel mooi maar ik bleef twijfelen. Het is dus de zwarte geworden. Het grote model. De manier waarop het hout is bewerkt is vakwerk. Volledig met de hand gemaakt. Leuk weetje: De houtsnijdtechniek die Zanat toepast werd een eeuw geleden uitgevonden en is nu onderdeel van het werelderfgoed UNESCO.

Güler vond haar inspiratie bij de roots van haar familie en wilde met name oosterse merken in haar collectie. Denk aan ontwerpers uit Turkije en Bosnië. Niet eerder bij ons bekend en via YurtCollection in het westen terecht gekomen. Toch heeft haar winkel door de lichte basis een Scandinavische uitstraling. Persoonlijk vind ik dat de mooiste combinatie. Een lichte maar strakke ruimte vullen met warm design. Prachtig! De denkwijze van Güler om deze oosterse designwereld naar Nederland te halen, sluit aan op onze visie op interieur. We hebben design uit Scandinavië, Frankrijk en van eigen bodem. Onlangs kochten we de Rock the Kasbah lamp in Tunesië en nu hebben we een mooi object uit Bosnië. De ontwerpen blenden op zeer speelse wijze met elkaar. Deze mix voelt goed. Dat nieuwe huis mag nu heel snel komen zodat we deze mooie spullen een erenplekje kunnen geven.

Morgen ga ik het plateau dat ik kocht een mooi plekje geven. Foto’s volgen!

Ook een bezoekje brengen aan YurtCollection? Je vindt deze inspirerende winkel in Den Haag, aan de Zoutmanstraat 43a. Op de website vind je het laatste nieuws en de openingstijden: YurtCollection.com

13 januari 2018 | Foto’s M.E