Zaag je eigen kerstboom!

Eindelijk mochten we weer; onze eigen kerstboom omzagen op de Veluwe. Elk jaar kan je daar twee weekenden lang onder begeleiding een mooie dennenboom uitzoeken. Het enige wat van jou wordt gevraagd is dat je toegang betaald tot het park De Hoge Veluwe. Per persoon mag je dan een boom meenemen. Het is leuk, gezellig en weer eens iets anders in de woonkamer!

Wanneer? 10, 11, 17 en 18 december 2016 van 10:00 tot 15:00 uur aan De Wetweg (koop eerst je toegangsbewijzen aan het begin van het park en rijd dan met de auto naar de zandvlakte toe, borden staan overal langs de weg).

Niet alleen is het een leuk gezinsuitje, ook de natuur in het Park is hiermee geholpen. De dennenbomen groeien namelijk op de unieke, open stuifzandgebieden van het Park. Als de bomen daar niet verwijderd worden, zal dit bijzondere landschap dichtgroeien en verdwijnen. Bovendien behoudt een grove den zijn naalden langer dan een spar.

Door middel van bebording word je verwezen naar de plek waar de boom omgezaagd kan worden. Vrijwilligers van de Vereniging Vrienden van De Hoge Veluwe zijn aanwezig om te assisteren. Voor bezoekers die zelf geen zaag hebben, zijn er zagen beschikbaar. Is de klus geklaard, dan is er warme chocolademelk, koffie en thee voor de harde werkers.

Nog meer kerstsfeer opsnuiven? Combineer het omzagen van de kerstboom met een bezoek aan de kerstmarkt op 17 en 18 december. Een sfeervolle wintermarkt met streekproducten, brocante, cadeautjes en verschillende muziekoptredens. Beide dagen is het mogelijk een tochtje met een huifkar door het Park te maken. Koud geworden? Kom lekker opwarmen met een drankje in het Parkrestaurant. Kinderen kunnen zich creatief uitleven in de Knutselbus en mogen lekker knuffelen met de dieren van de kinderboerderij. Op zondag is er een heuse arrenslee met rendieren, waar alvast een leuke foto gemaakt kan worden voor de kerstkaart van volgend jaar.

Tekst deels via De Hoge Veluwe