Bart en ik zijn al zo’n twintig jaar samen, al sinds ik het kan herinneren gooien we – ik – op 1 januari alles overhoop om het huis opnieuw in te richten. Dat houdt globaal gezien in dat Bart boven op zolder aan zijn robots werkt en ik beneden mijn ding doe. Af en toe komt hij kijken wat ik heb gedaan (het is 1 grote bende, alles aan de kant geschoven en alle accessoires op een hoop) en komt hij koffie en iets lekkers halen. Pas tegen de tijd dat we gaan avondeten, ben ik eindelijk tevreden en komt hij gerustgesteld naar beneden. 🙂

Oude spullen opnieuw gebruiken. Dat vind ik nog het leukste. Het liefste heb ik niets nieuw, maar gebruik ik de spullen die we hebben op een andere manier. Zo wilde ik graag een ander onderstel voor de salontafel, en dat is nu tijdelijk even het houten krukje van Pols Potten met daarop de marmeren plaat. Nu ben ik voorlopig even tevreden, en kan ik op mijn gemak nadenken of we nog iets in huis hebben om een goed onderstel van te maken. Heerlijk, zo’n eerste luie rommeldag van het nieuwe jaar.

Foto’s bij ons thuis